Ting i påsken

Ting i påsken

Jeg hopper i denne uge ud i at skrive om noget andet end om arbejdslivet. De seneste uger har været så anderledes og nu er vi på vej ind i påskeugen – og jeg har haft lidt svært ved at vælge denne uges tema.

Her er min liste over ting, som kunne være sjove at bruge tid på i ferien og i den tid som måske føles lidt lang stadigvæk.

Giv den gas og plej dig selv og din krop

Nu har vi chancen for at gå lidt mere ud i naturen end vi plejer. Vi kan få løbet, cyklet, køre på rulleskøjter, ro havkajak eller hvad vi kan lide i det fri. Så nu kan du opbygge dig selv og dit helbreds sunde depoter, og måske har du allerede skabt nogle nye gode vaner.

Sund mad, nye madvaner eller andre eksperimenter i køkkenet

Det er nu der måske også på hjemmefronten er mere tid til at gå i køkkenet og lave mad fra bunden. Der er tonsvis af kogebøger på nettet inklusive videoer og meget andet, så du bliver inspireret og lækkersulten. Og måske kan du og din familie i perioden snige nye sunde vaner ind. Måske øve flere retter uden kød, eller hvad I nu mener vil være sundt og nærende for jer.

Er I en børnefamilie er det oplagt også at bruge mere tid i køkkenet med børnene – enten de selv får ansvar, hvis de er store nok og hvis de er små får lov at røre, snitte, ælte og mose. Nu har du jo tiden og der er ingen undskyldninger for at give dine børn lyst og færdigheder til selv at lave mad. Og så er det jo super den dag hamsterhjulet igen starter, for så kan man jo skiftes til en maddag.

HJemmelavet højtbelagt smørrebrød – en lille maddyst i hjemmet

Find din indre Jørgen Clevin eller Shane

Gå i krig igen med det, du engang hyggede dig med i hobbyhjørnet. Eller gør noget som du måske bare har drømt om. Der er masser af you tube videoer, hvor du kan få inspiration og se hvordan man gør. Eller du kan på pinterest blive fristet af alverdens lækre DIY ting. (Do It Yourself) Dine børn vil sikkert elske at se mor eller far begynde at lave sjove ting og måske sammen med dem.

Både Shane og Jørgen Clevin bruger ting og skrald fra hverdagen og det er jo også en måde at være kreativ og bæredygtig på! Og så er det jo nærmest gratis fornøjelse og kan smides ud, når man har kigget længe nok på en pingvin i papmachè, en hund af wc-ruller, et dukkehus af små papæsker eller en go-cart lavet af en papkasse.

Hjemmespa og wellness

Hvad med en wellness eftermiddag eller aften? Er I heldige at have et badekar så hop i og fyld det med skum eller badeolie eller noget andet. Har I bare et brusebad så brug alle de ting, I kan komme i tanke om til forskønnelse og velvære.

Peeling af kroppen, ansigtet, ordne fødder, lægge ansigtsmaske, lakere tånegle selvom det ikke er sommer – endnu! Hør afslappende musik og tænd stearinlysene. Du kan også arrangere en aften i badet – bare dig og din partner og måske servere et glas med boblevand!

Tid til hjemmespa

En tur i naturen med overnatning

Vi må ikke rejse udenlands, men vi kan godt tage en tur i naturen. Hvis vejret er fint så kan du lave en tur med overnatning ude. Der er masser af vandreruter og stier i hele landet. Der findes også mange sheltere undervejs til overnatning eller tag et telt med.

Fengshui – eller bare en ordentlig forårsrengøring

Ryd op – brug tiden på endelig at få ryddet op. Gå alt igennem ude og inde. Du kan måske line op til loppemarked, når verden er normal igen eller lægge annoncer på nettet. Og måske er det også nu, du kan vende tankerne indad og rydde op i din mentale tilstand.

God fornøjelse og nyd ferien

Mange hilsner Dorthe Rozalia Horup

Unimind_Karrierekonsulent_Dorthe_Horup-1
Luk menu