Mindfull og stress af med porcelæn

Mindfull og stress af med porcelæn

En formiddag i to timer bøjet over et stykke råt hvidt porcelæn, gav mig en helt uventet fornøjelse og dyb afspænding. Og så var humøret bare i top, da vi forlod porcelænscafeen.

Lyder det vildt underligt? Og tænker du straks ”Jeg er ikke kreativ”. Så læs med alligevel.

Som jeg tidligere skrev i en blog, hvor vi havnede i skoven på svampejagt, så er det ikke kun en lotusstilling, en yogamåtte og blid musik eller en instruktør, der kan give dig et afbræk fra tankemylder og hurtighed.

Porcelæn til inspiration

Jeg tog med min datter på snart 13 til Café Bisque i Roskilde, for at male et stykke porcelæn. Faktisk havde jeg tænkt at min datter skulle male, mens jeg kunne sidde og drikke cappuccino. Men da vi kom ind, var der allerede dækket op til os med underlag, en krukke vand og en krukke fyldt med pensler.

Så var jeg selvfølgelig også solgt og fik lyst til at male porcelæn. Og heldigvis for det. Min gamle interesse og kreative side ud i at tegne og male akvarel blev vækket til live. Hvor var det bare skønt at sidde med farver og pensler igen.

Vi kunne vælge mellem en masse forskellige ting i porcelæn i alle mulige priskategorier. Der var en fin introduktion til farver, teknikker og forskellige andre remedier.

Vi glemte alt om tid og sted

Først kunne man tegne op og dernæst begynde at lægge maling på i lag. Det krævede dyb koncentration. Tiden fløj af sted og inden man havde set sig om, var man fuldt ud koncentreret om sit eget lille mesterværk. Vi glemte alt om tid og sted de to timer, vi sad ved bordet og malede og drak af fine dekorerede porcelænskrus.

Da vi gik ud, var jeg så overrasket over, hvad sådan en lille kreativ stund kan gøre for kroppen og hovedet. Her på bloggen vil jeg gerne inspirere til mere ro, mindre hastværk i livet, mere nærvær og flere pauser. Det var nøjagtigt, hvad vi fik her.

Så blev der malet og hygget

Læg skærmen væk og grib en hobby, som tænder dig

Har du en kreativ hobby, du engang dyrkede? Eller er der noget kreativt, du kunne tænke dig at prøve? Noget du måske aldrig har gjort? Det er slet ikke for sent endnu. På aftenskoler rundt omkring er der masser af kreative hold også som 1-dags aktiviteter. Så prøv det og opdag, hvor meget man slapper af.

Hvis du ikke orker at meditere eller dyrke yoga, så prøv at tage de små kreative hobbyer frem. Der er jo også masser af ting, man kan sidde med hjemme i stuen eller ved køkkenbordet. Analoge aktiviteter bliver det kaldt, for nu at give det et nyt ord i den nye tid med konstant skærm i hænderne.

Vi siger tak til Café Bisque for utrolig god stemning, venlig service og hyggelige omgivelser – og vi kommer helt sikkert igen.

Mange hilsener Dorthe Rozalia Horup

Unimind_Karrierekonsulent_Dorthe_Horup-1
udvikling & balance i livet

Blogger hver uge om arbejdsliv, karriere og balance i livet – abonner via nyhedsbrev

Luk menu