Reflektion over dit arbejdsliv i en corona tid!

Reflektion over dit arbejdsliv i en corona tid!

5 spørgsmål til dit arbejdsliv!

Det er nu, du har chancen for at trække dig lidt tilbage, og se på dit arbejdsliv med andre øjne i forhold til, når der ikke er en virus i omløb, som lukker samfundet ned. Det er nu, du kan stille skarpt, og tage din temperatur på arbejdsliv og job.

Måske er der ting som pludselig springer dig i øjnene omkring dit arbejdsliv og karriere. Det kan være både til den positive side og til den negative side. Lige nu er der et enestående åndehul, som er kollektivt for os alle sammen.  Lige med undtagelse af alle de, som lige nu knokler for at løse akutte ting, drifter samfundet og holder orden på, at alt går rigtigt for sig.

Familien tæt på – børn på kontoret og skole hjemme

Men vi er jo også en stor arbejdsstyrke, der er blevet bedt om at holde sig hjemme, og hjulene kører lidt langsommere de fleste steder. Det giver alt andet end lige lidt luft, og sætter en dagsorden der tvinger os til en anden rytme og anden struktur.

Der er børn, som nu er kommet tæt på hele dagen. Små børn der er tæt på mor og far. Der er større børn, som normalt passer sig selv, men nu skal de klare skolearbejdet hjemmefra.

Kollegaer og socialt miljø

Måske er det nu, du kan tænke lidt over, hvordan det er med det sociale arbejdsmiljø på din arbejdsplads? Hvordan har du det med kollegaerne og de mennesker, som din arbejdsplads eller virksomhed servicerer og skaber værdi til normalt? Er det en målgruppe, du synes er spændende at arbejde med?

Mit tomme fælleskontor i Business House

Og dine arbejdsopgaver? Klarer du nu dit job på den halve tid, fordi du sidder hjemme og der er fri for lange møder, som i dagligdagen dybest set er tidsrøvere? Og er der vaner og kollegarutiner, som du nu også er fritaget for? Hvad betyder det for dine opgaver og din motivation? Er du mere eller mindre motiveret i forhold til at skulle tilbage til hverdagen på jobbet, når denne her situation ophører?

Nye tanker om opgaver og faglighed?

Nu du er i gang med at kunne tænke, filosofere og ind imellem lade tankerne flyve, dukker der så ting op du kunne tænke dig at vide mere om eller arbejde med på jobbet? Er der efteruddannelse som trækker? Nye arbejdsformer? Eller nye opgaver?

Måske er du en af de mange danskere, der har tænkt over et skift i dit arbejdsliv og som vil skifte job i 2020 uanset corona mellemrummet. Det er et godt tidspunkt at overveje og sætte en retning. Det kan også være at forlige sig med det, du er i. Måske opdager du nu, at det er et godt job og nogle dejlige kollegaer. Måske er der ingen grund til at skynde sig videre?

Dit liv på den lange bane – arbejdsliv og familien

Har du fået nye ønsker i forhold til dit familieliv? Skal næste job være mere eller mindre krævende? Måske er det et godt tidspunkt at skrue ned frem for op? Børnene er stadig små, men pludselig en dag kommer der brev fra den lokale præst om konfirmation. Så ved du at årene er fløjet af sted!

Min opfordring er at bruge den her uvirkelige tid i lettere slow-motion til fordybelse. Nyd at en masse ting er aflyst – det er jo et vilkår lige nu. Så brug perioden til tænksomhed og refleksion. Inden længe spæner vi igen rundt og har travlt i hamsterhjulet. Se de 5 spørgsmål nederst du kan tænke over.

Mange Corona-frie hilsener Dorthe Rozalia Horup

Unimind_Karrierekonsulent_Dorthe_Horup-1
Karriererådgiver og work-life-balance-entusiast

5 spørgsmål

Hvordan føler du dig tilpas socialt og med dine kollegaer?

Hvordan har du det med de mennesker – den målgruppe som du servicerer til daglig?

Hvordan er din motivation i forhold til dine arbejdsopgaver og organisering af arbejdet?

Har du brug for udvikling eller ny viden i dit arbejde?

Hvordan ser dit liv ud på den lange bane – børn, balance med familien og dine karriereønsker?

Luk menu