Nytårsworkshop i firmaet

Nytårsworkshop i firmaet

Hvad gør I på arbejdspladsen for at skyde det nye år i gang og denne gang et helt årti? Er det tid nu til at tænke i store linjer, se tilbage og samle op? Eller har firmaet og din arbejdsplads bare travlt med at gentage og hoppe ind i hamsterhjulet, som I forlod lige før jul? Og dermed bliver der ingen tid til eftertænksomhed eller ønsker for det nye år i kalenderen.

Min opskrift på en god overkommelig nytårsworkshop

Da jeg var leder i en årrække, havde jeg et ritual i januar med mit lille team medarbejdere. Vi holdt en seminardag med plads til morgenmad og frokost. Programmet var tilrettelagt og jeg styrede og faciliterede som leder med hård hånd. MEN jeg var optaget af, at der var tid til social hygge og snak, for det var der ikke til daglig, hvor vi arbejdede hver for sig og sjældent var samlet som en gruppe.

En af de ting jeg opfandt til lejligheden var en seance, hvor vi arbejdede med nytårsfortsætter og nytårsforsætter. Der er nemlig en forskel på de to ord -et lille t. Det lille t – nytårsfortsætter, betød vi skrev ned, hvad vi gerne ville fortsætte med hver især baseret på vores erfaringer det forgangne år.

Det andet ord – uden t – brugte vi til at skrive ned og brainstorme over de ting, vi hver især gerne ville gøre forsætteligt i det nye år. Når vi så hver især havde haft tid til at lave post it i farver med både fortsætter og forsætter, så var det tid til at præsentere og reflektere sammen i gruppen.

Hele øvelsen betød at vi i vores team fik delt det gode i det forgangne år. Og samtidig fik inspiration til, hvad vi hver især ønskede at tage med i det nye år, gøre mere af eller starte på. Jeg samlede det hele sammen som leder og lavede en lille planche på skrift så alle de gode ord og fokusområder blev skrevet ned. Det blev selvfølgelig printet og gjort synligt på kontoret.

Et fælles fokusord for teamet

En anden øvelse var at beslutte et samlet fokusord, som vi skulle arbejde med og have som en ledetråd. Jeg husker blandt andet, at vi et år havde INNOVATION som fælles ord i teamet. Det betød, at vi hver især tænkte i at være kreative og afprøve nye ideer.

Ved de løbende driftmøder i teamet blev ordet INNOVATION vendt og alle kunne byde ind, med det som de havde gjort i forhold til at være og handle innovativt i forhold til vores kerneopgaver.

Det nye år eller årti

En nytårsworkshop som det lille afsæt til en strategi

En nytårsworkshop på en arbejdsplads eller i dit firma kan organiseres og tilrettelægges på mange måder. Det giver en god fælles energi og retning at tilrettelægge fælles tilbageblik og et kig ind i fremtiden. Det kan samle og bidrage til noget mere, end blot at vende tilbage til rutinerne fra det gamle år.

En nytårsworkshop kan også bruges som et afsæt til en større strategidag eller strategiudvikling, som en ledelse sidder og pønser på. Hvis medarbejderne inddrages til at kigge tilbage og fremover, så er der måske noget som kan bruges i arbejdet senere hen, når der skal faciliteres og implementeres en strategi.

Med ønske om et godt år og årti i firmaet og på din arbejdsplads.

Mange hilsener Dorthe Rozalia Horup

Unimind_Karrierekonsulent_Dorthe_Horup-1
konsulent og facilitering

PS: Du kan også helt selv lave øvelsen med at se tilbage og fremad og notere det som falder dig ind. Måske med en kollega, ven eller bekendt i din omgangskreds. Inspiration til dit nye år og handlinger – tjek Simon Sinek – berømt for sit ”Why” og Golden Circle.

Luk menu