Ny virksomhed eller firma – men hvad skal barnet hedde?

Ny virksomhed eller firma – men hvad skal barnet hedde?

Dette indlæg er mest for iværksættere, eller måske jer der undrer jer over, hvorfor jeg har valgt at kalde mit firma Unimind?

Jeg googlede det med at vælge firmanavn. Der er alle mulige holdninger til det. Tanken var at oprette det som hos Told &Skat hedder en enkeltmandsvirksomhed. Jeg ville arbejde som selvstændig konsulent.

Jeg kunne se, at rigtig mange vælger bare at hedde sig selv – og så måske tilføjet Consult eller lignende. Jeg kunne bare ikke rigtig forlige mig med at være mit navn som firmanavn. Et eller andet i mig stritter og vil gerne bevare en vis anonymitet og muligheden for at adskille mit private jeg med mit arbejdsliv og virksomhed.

Danske navne? Karrierekilden, studieuglen eller balancehjulet?

Så måtte jeg jo kigge på navne. Det blev svært. For hvad var det egentlig jeg ville signalere, og hvad præcis handler mine ydelser om? Uha der var meget refleksion og brainstorm i det. I starten tænkte jeg i danske navne. Det føltes på en eller anden måde ikke rigtigt. Skulle jeg hedde noget med karrierekilden, studieuglen eller balancehjulet?

Jeg var ikke sikker på, hvor min virksomhed bevæger sig hen på sigt. Alle siger, at man efter nogle år, ændrer profil, bliver skarpere på særlige ydelser eller går i nye retninger. Jeg er jo hverken fuldstændig skråsikker på, hvad jeg skal lave mest af, eller for hvem. Lige nu står verden åben i forhold til de 3 områder, jeg har defineret.

Engelsk er godt og abstrakt

Efterhånden kom tanken om at vælge noget som er på engelsk, og som ikke indsnævrer, det jeg står for, eller det jeg måske med tiden bevæger mig over i. Der er engelsk rigtig godt – bredt, rummeligt og abstrakt. Engelsk er ikke valgt for at gå udenlands – det rækker min fantasi ikke til lige nu.

Jeg kiggede nærmere på mig selv, min historie, min baggrund og erfaring. Hvad kommer jeg med? Jo der kom UNI på banen. For jeg har været i universitetsverdenen (Kbh Universitet) i mere end 26 år af mit voksenliv og bærer erfaringerne med derfra. Og jeg vil gerne stå ved den erfaring og baggrund. UNI kan jeg samtidig forbinde med UNIversel, UNIk og teori U om forandring indefra og ud. Jeg kunne lide, det der UNI.

Et andet engelsk ord jeg gerne ville bruge var MIND. Et fantastisk engelsk ord med mange betydninger. Noget med forstand, bevidsthed eller at passe på. Og det er jo netop disse ting jeg går op i. Så blev det pludselig indlysende til Unimind.

Står du og skal finde på noget navn til dig? Så kan du måske gå samme proces igennem som mig. Læs det du finder om firmanavn. Der er også noget med bogstaver og danske vokaler. Tænk over hvor privat eller sammensmeltet du vil være med dit job. Hvad skal navnet ellers symbolisere og bruges til? Og kan du finde et ord eller udtryk, der rammer det, du sælger eller vil skabe? OG så skal navnet være et ledigt domænenavn til din hjemmeside!

God fornøjelse med at navngive dit nye projekt.

Mange hilsener Dorthe Rozalia Horup

Unimind_Karrierekonsulent_Dorthe_Horup-1
Indehaver af unimind.dk
Luk menu