Lederudvikling – måske går den gennem Unboss dig selv?

Lederudvikling – måske går den gennem Unboss dig selv?

Advarsel – en lille boganmeldelse: Unboss

Unboss – hvad er det, tænker du måske? Hvad er så en boss? Unboss er nogenlunde det modsatte af “boss” i alle henseender. Unboss er også en bog om ledelse, der udfordrer den traditionelle måde at tænke ledelse og bedrive ledelse på. “Unboss” er skrevet af Lars Kolind og Jacob Bøtter og ja helt tilbage i 2011!

En gammel bog som tiden er løbet fra?

Nej slet ikke – den er stadig aktuel også nu.  Trænger du til et inspirerende “spark” eller bare et lille pift i din lederudvikling og organisationsudvikling? Måske fordi du fornemmer at de “gamle metoder” at drive ledelse og dermed forretning på, ikke helt virker som tidligere, så er der tankevækkende hjælp at hente her.

Bogen rammer ned i alt omkring sociale mediers indflydelse, nødvendigheden af netværk, gennemsigtighed takket være nettet, et voksende krav om formål med business. Kompetente medarbejdere kræver formål og mening og ikke kun at knokle for en bundlinje, der er til for aktionærerne.

Nødvendigheden af at slippe dygtige faglige medarbejdere fri, nedbryde stive kommandoveje, hierakier og siloer i din organisation. Organisationsudvikling og lederudvikling i et nyt lys, hvor det afgørende er mindre kontrol og mere nærkontakt i alle lag af din organisation.

Lederudvikling – vær mindre boss og mere faciliator

At “unbosse” din virksomhed, fagforening eller offentlige institution handler simpelthen om at få det bedste frem i den medarbejderstab der er  – men også trække på medlemmernes viden og kundernes viden. Du skal gå fra at være gammeldags boss, der kontrollerer og træffer beslutninger på et lukket ledermøde, til at være den leder, der fremmer alle gode ideer og initiativer.

Den leder som har det strålende med at være motivator og facilitator! Og ikke “Ved bedst”! Ja det kræver mod. Har din afdeling eller organisation de muskler og det mod til organisationsudvikling og lederudvikling? Den omstilling der kræver evnen til at lade flere være med, og færre der ser på?

Er du blevet nysgerrig – bare en smule – jeg kan varmt anbefale at løbe igennem “Unboss” – og afprøv dele af det i praksis eller det hele, hvis du og din ledelse tør!

Dette blogindlæg har jeg tidligere udgivet på Linked in, da jeg selv var ansat som leder. Indlægget er her i en lettere revideret udgave og tænkt som inspiration til din karriere og egen lederudvikling.

Skrevet af karrierekonsulent Dorthe Rozalia Horup

Luk menu