Er du midtvejs i karrieren og kvinde – og tænker du hvad nu?

Er du midtvejs i karrieren og kvinde – og tænker du hvad nu?

Få nogle perspektiver på arbejdslivet midtvejs her

Temaet Kvinder midtvejs i karrieren er mest af alt inspireret af mine egne tanker, erfaringer og situation, da jeg i midten af 40´erne begyndte at stille spørgsmål til mig selv, mit arbejdsliv og hvor livet i øvrigt var på vej hen. I starten troede jeg, at jeg var en ener – at det var mig der havde nogle helt særlige udfordringer og tanker på det tidspunkt.

Efterhånden som jeg begyndte at tale om fænomenet, lige der sådan cirka midt i arbejdslivet, gik det op for mig, at det nærmere var noget med en fase i livet. Jeg var bare vidne til livets omstændigheder, der skifter i takt med alder, privatliv og meget andet.

Der tegnede sig et mønster, af at det er helt naturligt at stoppe op og få tid til at tænke en tanke. Har man fået børn og været kvinde, er der stor sandsynlighed for at årene er fløjet af sted i et hektisk dagligt hamsterhjul, hvor ”hente-bringe”, passe job, styre hjemmet og være mini-projektleder på familien har fyldt rigtig meget. Som en sagde til mig – kvinderne har bare holdt ”snuden i sporet” i en årrække.

Du er ikke alene om at føle sådan

En dag begynder presset så langsomt at lette, der bliver tid til at mærke lidt efter, måske tage sig tid til at få en stresset krop afbalanceret, måske tid til at sætte lidt fokus på sig selv. Så begynder der måske at dukke tanker op om arbejdslivet.

Måske er man en af dem, der har arbejdet det samme sted i mange år og været glad for det. Men så kommer spørgsmålet alligevel – er det så det? Skulle der mon være noget at opleve andre steder? Kan det lade sig gøre at skifte retning, eller bare job her midtvejs?

Nogen har tilsyneladende let ved at skifte retning eller lave ændringer – og du er måske en af de velsignede, så behøver du sådan set ikke læse mit indlæg her. Du er rigtig godt på vej og kan finde ud af at justere uden tvivl, frygt, dybe overvejelser eller andre bremseklodser. Tillykke til dig. Jeg har haft stor glæde af netop jer, der kan gøre det – og tænkt så kan det jo teoretisk også lade sig gøre for mig.

Frihed og nye spørgsmål melder sig

Men til jer der måske genkender bare lidt af ovenstående, så vil jeg blot berolige med at dette er en helt naturlig udvikling og fase i dit lange arbejdsliv. Når vi nærmer os 50+, så sker der ændringer i privatlivet og arbejdslivet, som gør at vi igen får lyst til at stille nogle af de store spørgsmål.

Vi opdager måske også at livet vitterligt er kort, og at det kræver mod og årvågenhed at bruge livet rigtigt. Vi konfronteres med børn, der flyver fra reden, forældre der bliver ældre og som har brug for vores hjælp og en dag, ja så er de der ikke længere. Alt sammen noget der kan sætte tankerne i gang, også omkring tid, prioritering, værdier og organisering af arbejdsliv og privatliv og i sidste ende, at leve godt med det som er.

unimind_kursus_kvinder_midtvejs_karriere
Kursus for Kvinder Midtvejs

Kursus for kvinder og bøger som inspiration

Alt dette, som jeg selv har fundet svært, fik mig til dels at gå ud og researche på fænomenet og læse bøger om karriere og arbejdsliv.  Til sidst endte jeg med at skrue et lille kursus sammen for kvinder midtvejs i karrieren, fordi jeg selv savnede sådan et kursus.

I skrivende stund udbydes kurset i Roskilde i efteråret og du skal være hjertelig velkommen 4 aftener, hvor jeg giver mine erfaringer videre og hjælper med at få tanker og kreativitet sat i sving.

Og ellers så kan jeg anbefale en masse gode bøger at læse. Jeg har tidligere på Linked In og i fagbladet Vejlederen, anmeldt bogen Karriere – Kunsten at flytte sig af Monika Janfelt. En bog der inspirerede, forklarede, gav mig ro i maven og som gjorde at jeg forstod, vi alle kommer igennem livsfaser, der følger den naturlige psykologiske udvikling. Jeg var altså ikke underlig, særligt ramt eller alene.

En bog der også er et must, er den nye fra Charlotte Mandrup der har titlen Mig A/S: Sådan skaber du din 3. karriere.

Den giver en grunding indføring i arbejdsliv og tidens trends og det som sker omkring os og den udvikling, som sker på arbejdsmarkedet. Og indeholder øvelser, så du kan arbejde med dine egne mål.

Din indre GPS og en ny retning?

Og så har jeg ellers haft fornøjelsen af at være på jagt efter gode historier fra kvinder og mænd, der har kastet sig ud i noget nyt. Skippet det vante job uden et nyt sikkert på hånden, taget en pause eller som har taget en ny efteruddannelse, for at styrke den fagperson, de allerede var.

Med andre ord har jeg oplevet folk, der aktivt har taget styring og sat deres indre GPS på en ny rejse. Mon ikke du også kan gøre det i en eller anden retning, hvis du kan mærke du har brug for det?

Bonusinfo. Kursus Kvinder Midtvejs i Karrieren udbydes via Roskilde Aftenskole med start d. 12. september. Der er et begrænset antal pladser, så alle får noget ud af de 4 aftener. Se mere her på Roskilde Aftenskole.

Mange hilsener fra Dorthe Rozalia Horup

Unimind_Karrierekonsulent_Dorthe_Horup-1
Karrierecoach & Kvinde midtvejs
Luk menu