Kvalifikationer – er du kvalificeret? Alt tæller med!

Kvalifikationer – er du kvalificeret? Alt tæller med!

Tænker du over dine kompetencer? Dine kvalifikationer? Er der ting som du tænker ikke tæller rigtigt, når det handler om arbejdslivet og karrieren? Det kan ske at noget helt uventet viser sig som et plus. Og pludselig er du det helt rigtige match.

Dette lille indlæg om kvalifikationer og det som kan gøre en forskel, fik jeg inspiration til i sommer på Bornholm. Vi sejlede ud til Christiansø en skøn sommerdag, og gik i hælene på en guide, som kunne en masse lokale historier.

Når musik er en kvalifikation

Ren idyl og et lille bitte samfund. Christiansø er Danmarks østligste punkt. En ø med kun 90 indbyggere – tallet er fra januar 2019. Bare det at flytte sig til Christiansø gennem et jobopslag er lidt af en beslutning og bedrift. Det var sommer og dejligt alle steder. Men hvordan er det på sådan en lille ø, hvor forsamlingshuset i den grad er kernen i det sociale liv? Der er en skole, en kirke, en butik – og en administrator af øen!

Undervejs fortalte guiden os om, hvordan man på et tidspunkt havde søgt en ny læge til øen. Der kom et pænt antal ansøgninger. Den mest kvalificerede af ansøgerne, var den som havde en ægtefælle der kunne spille kontrabas (tror nok det var det) Øens orkester manglede nemlig en musiker til kontrabas.

Christiansø – et minisamfund

En af ansøgerne var gift med en mand, der kunne spille! Og gæt hvilken læge der så blev ansat! Jo efter sigende den kvindelige læge som var gift med musikeren. Så fik man jo slået flere fluer med et smæk.

Måske har du også en “kontrabas” et sted?

Historien er sjov eller interessant i forhold til det her med at søge job, skulle sælge sig selv, vide hvad man kan. Og historien minder om, at der nogen gange er helt andre kvalifikationer til stede eller ting som afgør, hvem der i sidste ende bliver valgt til det opslåede job.

På øen er det også ansøgere med børn, man gerne ansætter for at der fortsat er liv og leben. Med den her lille anekdote fra sommeren på Bornholm, vil jeg minde om at mange ting i vores historik, erfaring og bagage kan være afgørende for, hvad der sker arbejdsmæssigt. Måske har du noget med dig, som du overser og ikke regner for noget, men som kan vise sig at blive dit plus – din ”kontrabas”.

Så god fornøjelse med at finde alle dine meritter og bruge dem aktivt i dit (arbejds)liv.

Mange hilsener Dorthe Rozalia Horup

Unimind_Karrierekonsulent_Dorthe_Horup-1
Studie – og karrierecoach
Luk menu