Jobskift – Det hele står stille – men hold dig igang!

Jobskift – Det hele står stille – men hold dig igang!

Start med 4 afklarende kernespørgsmål til jobafklaring og jobskift

Er du en af de mange, som har lyst til at opleve et jobskift i arbejdslivet? Eller er du en af dem, som måske allerede er ledig og jobsøgende? Hvad kan du så stille op lige nu i denne tid, hvor alting tilsyneladende er gået i stå? Få mine 4 yndlingsspørgsmål som kickstarter din vej til noget nyt!

Mange typer arbejdspladser er sat i en svær situation og befinder sig i en venteposition. Der er ikke helt det samme antal opslåede jobs, som der plejer at være. Så hvordan kan du bruge din tid frem til, at hjulene igen går i gang og der kommer flere stillinger på nettet, så et jobskift er muligt?

Mange jeg taler med om jobsøgning og ønsker til arbejdslivet, giver udtryk for, at det er lidt svært at finde rundt i, hvad de kan og hvad de vil og ikke mindst, hvordan man får det fortalt og skrevet til en potentiel arbejdsgiver. Faktisk er det svært at se indad og analysere sig selv og dernæst kunne skrive det på en måde, så man kommer til sin ret. Janteloven hersker og derfor er en de sværeste discipliner for mange både at skrive en ansøgning og gå til jobsamtale.

Jobskift – 4 gyldne kernespørgsmål hjælper dig på vej

Jeg fik engang en god og overskuelig måde at arbejde med afklaring på af en kollega, som dengang sad i en A-kasse. Der er 4 grundlæggende spørgsmål, du kan starte med at reflektere over og svare på – inden du surfer jobindex tyndt. Her kommer de 4 gyldne kernespørgsmål:

“Hvem ER du?
Eksistentielt – din plads i verden? Din persontype. Dine relationer. Kulturelt? Arbejdsgiver tænker – hvordan mon du passer ind med kollegaerne? “

Hvad VED du?

Her handler det om uddannelse og efteruddannelse. Formel viden og uformel viden. Arbejdsgiver tænker – har du mon lige den faglige viden, vi kan bruge her til at løse vores behov? “

Hvad KAN du?
Dine erfaringer. Praksis. Kompetencer. Måske KAN du noget, men ønsker ikke nødvendigvis at blive ved med at bruge det. Husk alle dine erfaringer tæller her.”

Hvad VIL du?
Motivation og mening. Dette spørgsmål er særligt vigtigt, fordi det handler om din motivation og det er den arbejdsgiver i høj grad leder efter i din ansøgning og til jobsamtalen.”

Afsæt tid til at arbejde for dig selv med disse 4 spørgsmål. De vil hjælpe dig i forhold til at lede efter job i den rigtige retning, samt hjælpe dig til at præsentere dig i ansøgning og til en jobsamtale, så du er skarp på dig selv og det jobmål, du har.

Jeg vil i et senere blogindlæg gå mere ind i at afdække og afklare dig selv. Spørgsmålene ser enkle ud, men er ikke lette at svare på. Så derfor kræver det noget tid til at tænke og skrive, og du skal gå til og fra, for at komme så langt som muligt med dem. God arbejdslyst i denne ventetid.

Mange hilsener Dorthe Rozalia Horup

Unimind_Karrierekonsulent_Dorthe_Horup-1

Karriererådgiver og ønsker alle et godt arbejdsliv

PS: Husk jeg tilbyder en gratis afklarende samtale, hvis du vil have min hjælp til afklaring og til at rykke dig i dit arbejdsliv.

Luk menu