Hul i mit CV – hvad gør jeg?

Hul i mit CV – hvad gør jeg?

Flexjobber med hul i CV – hvad gør jeg?

Livet går op og ned. De fleste af os har nok oplevet et hul eller 2 i CVét, som har nogle konkrete naturlige årsager. Og selvom der er konkrete årsager, kan det alligevel være svært at udtrykke til en jobsamtale eller i en ansøgning eller i CV´et.

Nogle er mere naturligt ramt af huller i CV´end andre. Det er livet, der måske ikke altid er lige retfærdigt eller forudsigeligt. Hvordan kan vi så tackle det? Og hvordan bør vi reagere som arbejdsgiver, HR-medarbejder eller til samtalen, hvor vi taler med håbefulde ansøgere?

Udfordret af helbredet

Jeg vil nævne en situation med en kvinde, som er visiteret til flexjob. Hun har gennem mange år i systemet været igennem lidt af hvert og har været i arbejdsprøvninger på trods af store udfordringer med helbredet.

Hun kan ikke klare ret mange timer på en uge, og det er jo begrænset, hvad der findes af jobs på få timer om ugen. Men alligevel faldt hun over et passende jobopslag med mulighed for at arbejde hjemme – det var vidst et krav. Så det passede strålende.

Men så blev jeg spurgt, om hvad gør jeg med mit CV, som jeg ikke har gjort noget ved i årevis? Der er et stort hul siden 2011. Hvad skal jeg sige eller skrive? Jeg har været hjemme og passet familie og mit helbred. Med andre ord følte hun, at det ikke var i orden med sådan et CV. Heller ikke selvom hun rent faktisk for mange år siden er erklæret egnet til flexjob.

Min umiddelbare tanke var at det gør da ikke noget i din situation. Det er jo tydeligt du har et problem med helbredet og at du er tilkendt flexjob. Så skal der vel ikke en forklaring til omkring et hul dit CV?

Mit råd blev at ringe til arbejdsgiver og på forhånd forklare hendes situation, og på den måde også bane vejen for en ansøgning.

Jeg krydser da fingre for at dette lykkes, eller at hun får en god samtale med arbejdsgiver. For det tror jeg virkelig, der er behov for. Og jeg håber at arbejdsgiver i den anden ende er åben overfor en flexjobber med hul i CV´et på flere år.

Man kan godt bruge hovedet selvom helbredet driller!

Den anden bekymring var om de ville tænke hun kunne noget med hovedet, eller om en flexjobber bliver sat i bås, som en der ikke kan bruge hovedet. Flexjobbere bliver forhåbentlig betragtet på lige fod med alle mulige andre mennesker, der så har udfordringer på den ene eller anden måde. Og det er kun i det enkelte individuelle tilfælde man finder ud af, hvordan lige præcis den person vil fungere i jobbet.

Pæren kan sagtens bruges!

Jeg vil ønske alle flexjobbere, der har lyst og som mobiliserer et overskud til at arbejde på trods af helbredsproblemer, rigtig god arbejdslyst derude. Om det så er 5, 10 eller et par timer de kan klare på en uge. Og til alle der ansætter –  lad CV´er blive taget godt i mod – også dem med huller i. Der er nok en grund til det!

Mange hilsener Dorthe Rozalia Horup

Unimind_Karrierekonsulent_Dorthe_Horup-1

PS: Husk jeg tilbyder en gratis afklarende introsamtale, hvis du vil have hjælp til at rykke dig i dit arbejdsliv – se mere under Karriere

Luk menu