Før jul – hvordan tager du på ferie?

Før jul – hvordan tager du på ferie?

Denne uge er lige op til juletiden og juleferien. Men hvordan kommer du godt fra denne uge og ind i din ferie? Mange kan føle sig over ophængte, fordi så meget lige skal ordnes eller nåes, inden man stempler ud til jul.

Måske er der løse ender, som du afventer svar på og måske er nogen gået lidt før på ferie end dig selv. Træk vejret og tænk over, hvad du skal prioritere i denne uge. Og hvad der måske godt kan vente til den anden side af ferien.

Når du kommer tilbage fra ferien, har du måske glemt, hvor du var før ferien. Derfor er det en rigtig god idé lige at tage sig tid til at skrive ned, hvor man er med opgaverne. Skriv det, som du skal tage fat på som det første, når du er tilbage på kontoret og julen er vel overstået. Det kan gøre det lidt nemmere at vende tilbage, og få et hurtigt overblik.

Og er der nogen kollegaer du skal have fat i enten nu eller i det nye år? Så tjek eventuelt deres ferieplaner, så du ikke bliver overrasket over, at de ikke er til at få fat på.

Jul – Lad mobilen holde julefri

Julefri fra mobilen

Skal du rigtig i kontakt med dig selv, din familie og andre du ses med i julen, så er det en god idé også at give din arbejdsmobil julefri.

Tjek om du kan udholde at have den slukket og gemt af vejen. Eller hvor meget betyder den for dig? Jeg har tidligere skrevet om det at slukke mobilen i ferien her. Relationer har det bedst med nærvær – sådan rigtigt fysisk og med øjenkontakt.

Er du i tvivl om det er godt med julefred og julefri til mobilen, så læs med fordel SLUK som er skrevet af Imran Rashid. En skærmfri jul kan meget vel være det, som giver dig en oplevelse af at være nærværende og se din familie og venner på en ny måde.

Tak for at læse med her på min blog i år. Jeg vender tilbage med nye indlæg i det nye år, og vil holde en juleferie, hvor der er skåret ned på skærmtiden.

Glædelig jul og godt nytår til jer alle

Mange hilsener Dorthe Rozalia Horup

Unimind_Karrierekonsulent_Dorthe_Horup-1
fan af balance og ro på i livet
Luk menu