Et lille trick til lederudvikling i din dagligdag

Et lille trick til lederudvikling i din dagligdag

Lidt at tygge på – til en uformel snak

Mangler du lidt mere kontakt i hverdagen med dine medarbejdere? En uventet uformel snak? En lille anledning til at stikke hovedet forbi, næsten som hvis kaffemaskinen stod på dit kontor? Og hvad er så fordelen ved det?

Jo du kan spare turen ud til kaffemaskinen, for medarbejdere og kollegaer kommer ind til dig. (Ikke at der er noget i vejen med at rejse sig fra sin stol – det skal man også og det er sundt)

Jeg har aldrig tænkt over, hvad en “slikskål” kan gøre – og i mit tilfælde blev den til en skål tyggegummi. Ja jeg må indrømme ideen kom fra et andet kontor – en kollega havde en stor skål på bordet med masser af tyggegummi. Det så bare overskudsagtigt ud! Så jeg tænkte – det må jeg også have.

Hvad jeg slet ikke havde forudset var effekten af den lille skål. Folk stak hovedet forbi og pludselig var der en lille ting, der skabte forbindelse, et skævt smil når folk “liiiiige” kom forbi og for resten da også “liiiiige” skulle have et stykke med på vejen. Tyggegummi der gav uformel snak! Nogen gange bliver man overrasket hvor stor en effekt en meget lille ting kan gøre – jeg ved ikke om dette lille trick kan gå ind under “nudging” – altså hvis man gerne vil skabe uformel snak med omgivelserne!

Dette blogindlæg har jeg tidligere udgivet på Linked in, da jeg selv var ansat som leder. Indlægget er her i en lettere revideret udgave og tænkt som inspiration til din karriere og egen lederudvikling.

Skrevet af karrierekonsulent Dorthe Rozalia Horup

karrierekonsulent_Dorthe_Horup
Luk menu